Moderne technologie

Revolutie in technologie

Moderne technologie

Technologie het is iets moois, het is iets engs en ook verbazingwekkend. Pas sinds 1991 bestaat het wereld weide web en de smartphones zoals wij die kennen zijn er sinds 2009. Dat is nog maar elf jaar geleden. Als je jezelf bedenkt dat in 1995 voor het eerst e-mail verkeer plaatsvond is het bijna niet te begrijpen dat het versturen van een e-mail nu al een soort van verleden tijd is. Een leven zonder de smartphone en het internet is niet meer in te denken. Waar een zelfrijdende auto een paar jaar geleden nog ondenkbaar was is dit nu toch echt de realiteit. We missen eigenlijk alleen nog een robot die de huishoudelijke taken thuis overneemt zodat wij dat niet meer zelf hoeven te verzorgen.

Ontwikkelingen

Wist je dat een typemachine in de jaren 80 nog heel normaal was. Ieder woord werd nog getypt zonder dat je het woord kon weghalen. Daarna kwam wordperfect en de wereld van typen werd veel beter. Met word van Microsoft kwam de totale verandering. Eerst waren mobiele telefoons alleen geschikt om te bellen en tegenwoordig zijn het kleine computertjes waarmee je alles kan. Als je nu een nieuwe telefoon koopt dan weet je al dat het toestel over een jaar al eigenlijk verouderd is. Elk jaar verschijnen er nieuwe versies met een volledig nieuw design.

 

Ontwikkelingen

Waar we tien jaar geleden alleen nog bekend waren met Hyves vliegen de Social media kanalen nu om onze oren. Facebook, twitter, instagram, Linked in en kanalen zoals pinterest zijn niet meer weg te denken. Dan te bedenken dat er de komende jaren nog veel meer Social media bij zal komen. Kunnen wij die informatie stromen nog wel allemaal aan? In 24 uur krijgen wij nu meer informatie op ons af dan wij 30 geleden in een gehele maand kregen. De mens is altijd bang om iets te missen dus iedereen is eigenlijk 24 uur per dag online. Je mobiel ligt standaard naast je en zodra dit apparaat een geluid of lichtje geeft kijk je naar het beeld. Het is een feit dat je zo veel meer afgeleid wordt tijdens werk of tijdens andere werkzaamheden. Moderne technologie heeft natuurlijk ook ontzettend veel voordelen. In het museum leer je hier alles over.

MEER ARTIKELEN

Industriële revolutie

De 1ste televisie

invloed op milieu​​

RECENTE BERICHTEN